Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam Was po świętach.
Czas przed Nowym Rokiem przyszedł ,aby zastanowić się co może nam pokazać w najbliższej przyszłości wykres Netii.
Chciałem się tu odnieść do mojego globalnego podejścia do rynku jako całości i patrząc na niego mam nieodparte wrażenie, że moje wcześniejsze prognozy sprawdzają się dokładnie. Rynek wyrażnie wytraca siłę, żeby nie powiedzieć pomalutku zaczyna zawracać. Ponieważ Netia doszła prawie do poziomu 5 złotych, a jest to bardzo silny poziom oporu nie tylko wyłącznie jeśli chodzi o liczby Fibonacciego, ale przede wszystkim na koniec wzorcowej doprawdy formacji BUTTERFLY.
Ci co nie wierzą w motyle na GPW mają teraz okazję takiego motyla zobaczyć.
Zakładam więc wystąpienie korekty i przyznam się, że posłużę się tutaj formacjami typu XABCD opisanymi całkiem nieźle przez Pawła Danielewicza. Oczywiście przekroczenie wyrażne poziomu 5 złotych założenie korekty położyłoby na deski, że użyję tutaj tego rodzaju sformułowania. Osobiscie jednak tak jak poprzednio stawiam , że 5 złoty w tej chwili nie zostanie zdobyte. Casu mamy wiele, bo rynek w całości powinien systematycznie kierować się ku dołowi a co za tym idzie Netia, chociaż nie w takim stopniu , ale jednak pokaże nam zapewne trzyfalową korektę. Jak będzie ona mocna to się okaże. Osobiście tak pomalutku będę się przymierzał do określenia jej zakresu.
Pozdrawiam i życzę samych trafnych decyzji w 2010 roku.
Chodzik Księżycowy