Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
szybko się zniechęciłeś :-). ja tu jestem od wakacji i zostaję na dłużej. IIIQ rzeczywiście trochę rozczarował, a co do nadwykonań to rozliczenie za IVQ raczej nie będzie tak spektakularne jak w IVQ08, ale sądzę, że i tak uda się spółce rozliczyć większość z "zamrożonego" zysku w wysokości 3,2 mln. fakt - dowiemy się o tym w lutym... i każdy ma prawo do błędu, za swoje pieniądze...
nie ma co ukrywać pojawiło się ostatnio kilka negatywnych informacji, szczególnie nt polityki finansowej NFZ. na zdrowie pieniądze się znajdą, nawet przy problemach budżetu. jeśli w 2010 będzie tak jak mówią w TV (-10/-15% na finansowanie), to będzie niezbędna zmiana systemowa gwarantująca większe wsparcie NFZ, presja społeczna w roku wyborczym zrobi swoje (a to z powrotem będzie oznaczało dobrą pogodę dla spółki - czas niepewności to rzeczywiście ok 6-12 miesięcy). ostatecznie sektor prywatny będzie generował większe przychody.
jeśli przyjrzeć się wynikom spółki to podstawy do dalszego rozwoju tego biznesu spółka ma b. solidne. kluczowe mogą być wyniki za IQ10, kiedy to okaże się jak spółka radzi sobie w towarzystwie biedniejszego NFZ. dla mnie jest to inwestycja long term 2-3 letnia. poziom cenowy ok 22 PLN (+/-10%) wydaje się b. bezpieczny na trzymanie akcji a potencjał wzrostowy jest b. duży.
Tak samo oceniam akcje ELSy (w perspektywie 2-3 letniej), ARKĘ Nieruchomości i PKN (taki własny fundusz stabilnego wzrostu i ochrony kapitału), a granie krótkoterminowe 6-12 miesięcy to będę kontynuował na SYGN, ROPC i SWD.
pzdr