~Anty OVB

Po raz pierwszy z OVB spotkałem się dwa lata temu kiedy znajomy zaczął tam prace i na start umawiał się z znajomymi na analizy finansowe. Wtedy też zainteresowałem się długo terminowym zarabianiem i z żoną postanowiliśmy zacząć oszczędzać po 300zł miesięcznie za pośrednictwem OVB. Znajomy wtedy pracował w firmie około 2 miesięcy więc jego znajomość tematu była nikła dlatego zaczyna się od kolegów, rodziny poniewarz nie trzeba budować zaufania "gdzie znajomy, rodzina by mnie oszukał". Proponował bezpieczny zysk w skali ok 12% rocznie "żaden z banków nie ma tak dobrej lokaty", jeden z warunków to oszczędzać minimum 3 lata ale astronomiczne sumy jakie moglibyśmy mieć zaczynały się dopiero po 20 roku oszczędności "kolega wyliczał wszystko za pomocą wspaniałego programu zbudowanego w exelu" wiecie jak to jest jak młode małżeństwo które jeszcze nic nie ma otrzymuje wizje że za 20 lat będzie mieszkać w własnej willi:). Ale przechodząc do sedna sprawy zaczeliśmy oszczędzać, minął rok czyli wpłaciliśmy 12 x 300zł więc prosty rachunek powinno być 3600zł, jednak po roku otrzymałem bilans od OVB i na moim koncie znajdowało się 2700zł! A więc zamiast zarobić 12% w skali roku czyli mieć na koncie 3842,76 to straciłem 900zł! Czyli aż 25% wpłaconej kwoty! Więc postanowiłe w wielkiej złości skontaktować się z znajomym który rok temu obiecywał mi te wielkie zyski aby mi to wytłumaczył, nadmienię iż po roku czasu znajomy w piramidce został już dyrektorem okręgowym, strasznie szybki rozwój osób kompletnie nie wykrztałconych w kierunku ekonomicznym. Znajomy jako już profesjonalista w praniu mózgu powedział mi iż właśnie na tym polega długoterminowe oszczędzanie, jako iż sam piore mózgi innym osobom gdyż jestem akwizytorem "nie OVB" sprzedaje realny produkt choć równierz nie wart swojej ceny:) ale jakoś mi to nie pasowało gdyż cały czas brakowało mi tych 900zł i prostym wyliczeniem wyszło mi iż w ciągu 20 lat zamiast zarobić kokosy i siedzieć na Teneryfie stracę 18000zł! Ale jak już wdepnołem w to gów** to przez 3 lata trzeba wpłacać a więc wybrałem mniejsze zło trudno po 3 latach strace 2700zł. Wpłacałem nadal, zawsze po wpłacie otrzymywałem SMS z info dziękujemy za wpłatę itd.. po 3 kolejnych miesiącach tego SMS-a nie otrzymałem wiec zadzwoniłem do siedziby firmy która obsługiwała moją "lokatę" i otrzymałe informację od przemiłej Pani iż lokata nie istniej, została zamknięta a pieniądze przepadły! Dostałem szału bo własnie straciłem 3600zł lecz nie kontaktowałe się z kolegą gdyż bałem się iż nabije go na widły i spalę na stosie. Po czasie doszło do spotkania i wytłumaczył mi iż nie dokonałem jakiejś podwyrzki składki po 12 miesiącach dlatego została zamknięta a pieniądze są więc mam być spokojny i nadal wpłacać, nie trzymało mi się to kupy i nie wpłacam do dziś a 3600zł poszło sie jeb**. Mam nadzeje iż ludzie którzy założyli dopiero co lokate zrezygnują zanim stracą więcej kasy! Akwizytorzy będą wam mydlić oczy gdyż mają od tego prowizje i to nie małą! A jak rezygnujecie do roku to mają storno, tu klint się nie liczy ważne aby w ciągu roku nie zrezygnował! Po tej widomości jeśli ktoś wytrwał do końca będzie się bronił i chronił swoją sektę OVB a prosiłbym tylko o logiczne wytłumaczenie kilku spraw:
1. Przedstawiciel OVB po 2tygodniach szkoleń jest zdolny do doradztwa finansowego! Wykształcenie średnie brak kierunku ekonomicznego lub jakiego kolwiek związanego z zakresem działań OVB! Czy może on być osobą kompetentą? Skoro przedstawiciel szanującego się ubezpieczyciela lub banku musi mieć wyższe wykrztałcenie kierunkowe!
2. Czy w szanującej się firmie o ugruntowanej pozycji na rynku jak reklamuje się OVB na stanowisku kierownika zasiada się po 3 miesiącach a derektorem zostaje się po roku czasu z wykrztałceniem średnim ogólnokrztałconcym?
3. Czy w OVB liczy się wiedza na tematy związane z Bankwościa i finansami jak i OFE itd.. czy może to żeby jak najszybciej zbudować struktórę a słowa jak najszybciej równowarzne są z tym że struktóra działa haotycznie kompletnie bez żadnej wiedzy lub przy znikomym szkoleniu wysyłana jest na rynek aby zbajerować i naciągnąć jak najwięcej osób?
4. Dlaczego lokaty zamiast zysków generują straty? Czyżby kwoty z kont klientów w pierwszym roku były sciągane na poczet prowizji przedstawiciela? W pierwszym roku prowizja jest najwyższa gdyż jest za podpisanie umowy w kazdym kolejnym znikoma od kontynuacji lokaty przez każdego klienta!

Przepraszam wszystkich za tekst długości "Mody na Sukces" próbowałe ując wsystko krótko ale i przejrzyście aby ktoś po przeczytaniu tego postu jeśli dopiero co podpisał umowę zdołał z jej zrezygonować jesli oczywiście nie będzie mu szkoda znajomego który własnie zarobił na nim kilka stówek "zależne od kwoty zobowiązania". Ale jak to się mówi jeśli ma się miękki serce to trzeba miec twardą dupę:)
Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.