archidux

liczę 20% od poziomu 250 zł i jakieś 25% od 239zł za ile kupiłem.. oczywiscie mowie 'na oko'.. do konca roku powinno osiagnac wg moich informacji poziom szczytu aktualnej hossy tj. ok 290 zł no może 300 nawet i nie mam tu na myśli rajdu świętego mikołaja tylko gołe dane. Spadki byly ale dlaczego? Duzi gracze wymieniali sie akcji (fundusze, banki etc.) + realizacja zysków. Przyjrzyj się bankowi ING on tez ma swietne perspektywy i jego jaka taka korekta (to co sie dzialo ostatnio a byly to spore spadki rzędu 15 % i mozna tu mowic smialo o korekcie, malej bo malej ale zawsze..) nie dosięgła. Wniosek prosty. Nie wyzbywać się akcji tylko dlatego że są spadki nawet 5%. Możnaby mnie nazwać betonogłowym ale ja akcje trzymam (mimo ze spadają) poki nie zarobie sporo i nie mowie tu o 2%. Mam gdzies te spekulacje funduszy i calej reszty oraz naganiaczy. Jestesmy w trendzie wzrostowym ktory poki co utrzyma sie wg moich obliczen do konca roku, a co pozniej? zobaczymy, nie jestem omnibusem. Zawsze idę w sektor bankowy bo on zawsze wygrywa (bynajmniej u nas, no ale taki mamy system - tu na +). Moje typy to BRE + 20-25% , ING +15-30% (duza rozbieznosc bo i potencjal banku ogromny) no i WBK + 15-20% także warto mieć te perełki w portfelu.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.