piotreksep13

dopiero co wrocilem wiec nie moglem nic napisac a jezeli chodzi o relpola to wszystko jest po staremu czyli mamy koncowke dlugoterminowego trendu bocznego z ,ktorego najprawdopodobniej wyjdziemy gora gdyz obroty przy falach wzrostowych byly o wiele wieksze niz przy korektach a ten trojkat ktory mozemy zobaczyc na wykresie relpola jest juz bliski domkniecia czyli opory sa w tym trojkacie coraz nizej a wsparcia coraz wyzej i zakres wachan waloru z biegiem czasu maleje co jest charakterystyczne dla tej formacji i to mozna zobaczyc na wykresie. Dla mnie najwazniejsze sa obroty przy tych falach wzrostowych ktore wystapily podczas tej dlugiej konsolidacji i to one pokazuja ze jest na spolce akumulacja akcji coi utwierdza mnie w przekonaniu ,ze wyjscie z tej bazy bedzie gora i jest to dla mnie najwazniejszy czynnik , ktory ma najwieksza wage jezeli chodzi o ocene przyszlego potencjalu spolki i jej prawdopodobnego kursu w przyszlosci pozdrawiam

piotreksep13

ps na wykresie tygodniowym mozna zobaczyc , ze po tych czarnych swiecach ktore rozpoczela swieca tygodniowa z 9 pazdziernika(maksimum bylo wtedy 4,65) widac , ze spadki byly dokonane przy minimalnym wolumenie co jest bardzo istotne i co wazniejsze od tygodnia z 9 pazdziernika widac , ze kolejnym czarnym swieca towarzyszyl bardzo maly obrot .Teraz najprawdopodobniej mielismy dno na 3,8 gdyz jak zobaczymy na wykres tygodniowy to bedziemy mogli zauwazyc , ze po tych 3 czarmych swiecach gdzie ostatnia z nich byla bardzo duza czarna swieca nastopily 4 swiece , ktore pokazaly , ze poziom 3,8 to jest najprawdopodobniej dno gdyz po 3 czarnych spadkowych swiecach , ktore sprowadzily kurs z 4,65 do 3,8 nastapily swiece z bardzo dlugim dolnym cieniem przy zwiekszonym wolumenie a jezeli takie swiece pojawiaja sie po fali spadkowej to zwiastuja zazwyczaj jakies dno

W tym przypadku najprawdopodobniej mielismy do czynienia z dnem na 3,8zl bo po tej fali spadkowej z 4,65zl do 3,8zl mielismy bardzo maly wolumen a jak spolka dobila do minimum intraday na 3,8zl to obroty zwiekszyly sie znacznie w porownania do wolumenu jaki byl przy fali spadkowej od 4,65zl a jezeli wolumen przy fali spadkowej jest maly a przy pozniejszych swiecach z dlugim dolnym cieniem wolumen rosnie i to znacznie w porownaniu do obrotow przy tej fali spadkowej to pokazuje to bardzo duze szanse na dolek i rozpoczecie wzrostow i tak wlasnie jest na relpolu

lece spac bo jestem padniety a i tak pewnie jest duzo literowek przy tym co pisalem wiec przepraszam za bledy. Ciezko napisac dokladnie to co sie widzi na wykresie i komentowac to w formie pisemnej wiec watpie bym sie wyrazil tak zebym przekazal dokladnie to co mysle lecz meritum jest takie , ze ja po prostu widze bardzo duze szanse na wzrost i jest to dla mnie bardzo prawdopodobne .Co prawda nie wiem kiedy sie skonczy ta konsola lecz widze , ze jestesmy juz bliscy konca tych nudnych sesji i wzriosty sa juz blisko wiec ja siedze sobie spokojnie i czekam bo jest to obecnie najlepsza strategia jaka mozna zastosowac na relpolu

pozdrawiam akcjonariuszy i zycze wam byscie nie sprzedawali przy pierwszej fali wzrostowej bo moze po niej nastapi lekka korekta lecz jezeli juz spolka wyjdzie gora z tej bardzo dlugiej bazy to najlepszym rozwiazaniem bedzie przetrzymanie akcji podczas pierwszej korekty pierwszej fali impulsu bo nie oplaca sie sprzedawac papieru i starac sie go odkupic taniej podczas trendu wzrostowego bo przewaznie konczy sie to odjazdem pociagu a ja wole sobie spokojnie poczekac i 3mac akcje podczas korekt w trendzie wzrostowym bo wiem ze jest to najbardziej oplacalna strategia jaka mozna przyjac

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.