Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam, widzę że dużo fajnych ( smiesznych )wypowiedzi jest na tym blogu ale każdy może pisać co uważa więc zakładam nowy wątek dla akcjonariuszy - opozycja mile widziana - ale na Wiejskiej w W-wie
Cóż , prawda jest taka że spodziewałem sie lepszych wyników, biorąc pod uwagę posiadane wiadomości, ale raport dużźo wyjaśnił, i moja ( własna opinia ) na ten temat jest dość wyraźna- prawdopodobnie pon. może być na czerwono.
Natomiast chciałbym zwrócić uwagę na kilka kwesti , które pozwalają mi ( w czasie około 12-18m-cy) otrzymac podana wyżej cenę ( róznica kilanaście lub kilkadziesiąt procent jest możliwa w obie strony- nie jestem Harry Potter )
1/z powodu głębszego kryzysu w Rosji , zostały wstrzymane podpisane już umowy z powodu zaostrzenia warunków przez banki rosyjskie- w ciągu kilku ostastnich miesięcy rezerwy walutowe Rosji zwiększyły się o pona 100mld usd dodatkowa ropa znowu w granicach 80usd/baryłkę- winno to skutkować w łagodzeniu polityki rosyjskich baków a co za tym idzie - wznowienie kontraktów które opiewają na 420ml usd + 110ml zł - które winny być zrealizowane w ciągu 24-36m-cy ( ponadto droga do nowych kontraktów jest cały czas otwarta
2/wycena spółek budowlanych c/wk na giełdzie wacha się w granica 1,5 do 4x lub wyżej, natomiast w przypadku msx - na dzień dzisiejszy - to coś około 0,75 - jedna z najniższych na giełdzie w tej braży
3/brak jakichkolwiek kredytów
4/sprawa w sadzie w sprawie Kapuściska - możliwe dodatkowe miliony ( szczerze na to nie liczę ale jak by ....)
5 i to jest najlepsze
Msx ma dostać ( a może już dostał ) decyzję na użytkowanie na wybudowane w Warszawie za własną kasę ( akcjonariuszy ) 2500 m2 mieszkań i ma zacząć sprzedaż w IV kwartale tego roku, zaznaczę że otrzymana z tej sprzedaży kasa poza vatem i podatkiem jest czysta ( cześć podatku nie będzie zapłacona z powodu komesacji staty za bieżacy okres, nie jesetem z Warszawy i nie znam lokalizacjiale i cen mieszkań ioraz lokali ale ceny są tam najwyższe w Polsce, co w połączeniu z wzonoinymi pracami w krajach federacj rosyjskiej winno ( powinno) przełożyć się na bardzo dodatnie wyniki finansowe począwszy od następnego kwartału lub roku- wg raportu kasa z sprzedaży w/w miszkań nie wróci na inwestycjie deweloperskie, ma być zainestowana w bardzie intratne instrumenty.
Nie naganiam na spadki ani na kupno może być 1,2 albo 50groszy ja obstawiam w ciagu 12-18m-cy okolice 8 zł z tolerancją +-2 zł ( warunek sytuacja ekonomiczna federacji Rosyjskiej - wychamowanie spadków i Niemiec na lekkim plusie- co z danymi z 3 q - potwierdza sie jak na razie , oby tak dalej- co do ceny 1,49 - śmieszności Ty moje cena taka była , ale jak pamietam kghm - był wtedy po 30zeta a pekao 70zeta za akcję- wybacz nie skomentuję - - każdy zarobiony lub wtopiony robi z akcjami to na co ma ochotę i na co pozwala rynek. ( wig 20 wtedy był 1400 ) i wszystkich każdy kto miał wtedy akcje zakładał pampersy na noc , bo to opcje walutowe, to możliwość upadłości , topienie firmy itp. ( msx - nie ma żadnych opcji, ani kredytów- proszę pokaż mi drugą taką z tej brańży )
Giełda to taka instutucja - KTÓRA SPRZEDAJE PRZYSZŁOŚĆ , a do Ciebie należy decyzja co kupić, kiedy , za ile - a przedewszystkim którą firmę wybrać.
Ja tylko pokazałem jak ja to widzę , ale z uwagi na bardzo specyficzny akcjonariat każdy scenariusz jest możliwy.
W przypadku msx-a przyszłość wydaje się być na różowo:)
Cierpliwi napewno nie stracą - kwestia tylko czasu.
Jestem na 100% przekonany że lokata w akcie msx da lepsze rezultaty niż lokata na Kajmanach - w okresie 12 m-cy - a kiedy kupisz lub sprzedasz to twój bizes nic mi do tego, i proszę tych co im tak bardzo żal akcjonariuszy- poszukacjcie sobie innego blogu ( jak znam życie a gram na giełdzie 15 lat to napewno chcą kupić ale nie w tej cenie - najlepiej 1,2 )
Pzdr dla akcjonariuszy.
Decyzja należy do każdego z nas