~adam1983

Ogólnie kredyt się opłacała, najbardziej w mbanku a te powszechne pieprzenie że kredyty to tylko umoczona kasa frajerstwo itp. to są zwykłe żale wydymanych drobnych, którzy bali się wziąć kredyt i teraz lamentują że zarobili grosze
Tak samo stwierdzenie typu „nie brałem kredytu, bo nie dam bankowi na sobie zarobić”, co z tego że się dało zarobić bankowi jak samemu się zrobiło na tym i to więcej niż bez kredytu jak bym mógł zawsze zarobić na czymś dając zarobić komuś innemu to było by zajefajnie a z takim podejściem jak oni maja to nie powinni nawet chodzić do pracy bo przecież pracodawca zarabia na nich wielokrotnie więcej niż oni dostają wypłaty hehe
A co do samego kredytu
Ja go oczywiście brałem na 1,3mln z wkładem własnym 120tys
z zapisu dostałem 2008 akcji, których jeszcze nie sprzedałem ale wyliczając że bym je sprzedał nawet po te 26zl to zarobek po odliczeniu prowizji i odsetek banku ( 3913,50 ) i podatku od tego ( 743,56 ) zostaje 1366,94 – 19% belki = 1107zl na rękę
A teraz ta sama kwota 120tys bez kredytu
182 akcje po 23zl = 547zl zysku – 19% belki = 443,70zl na rękę

I tu jest zasadnicze pytanie kto był leszczem ten co kredytu nie brał czy ten co brał i dal zarobić bankowi, ale sam też zarobił prawie 3 razy tyle ( to pozostawię do przemyśleń tym, którzy kredytu nie brali niech sami sobie odpowiedzą ) :p

P.S.
To nie na mnie bank zarobił prowizje i odsetki tylko na tym, co kupił lub kupi te akcje drożej, bo mój rachunek zysków i strat jest dodatni :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.