Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
nie wiem czy to możliwe ale nawet do ciebie powinno w końcu dotrzeć, że gdyby J. nie pilnował tego interesu to ta spółka skończyłaby marnie. Bardzo marnie. Mam nad tobą dodatkową przewagę bo widziałam ten zakład niedawno i uwierz mi jestem pod wrażeniem, że to generuje takie zyski jak generuje.
Jestem akcjonariuszką więc nie zarzucaj mi pesymizm ale o 4 mln zysku netto zapomnij. Zrobią w dobrym ukladzie 3 może 3 z małym kawałeczkiem i to tylko dlatego, że będą mieli w tym roku stopę opodatkowania bliską zeru. Na poziomie EBITDA max 6 mln.
A co do ostatnich wypowiedzi spólki o kiepskiej sytuacji w ich biznesie to tak jest rzeczywiście. Jedyna uwaga to taka, że normalnie byś się tego od nich nie dowiedział. Zrobili to moim zdaniem dlatego, że właśnie negocjują warunki zakupu Ponaru i użyli dostepnego narzędzia aby spredającemu pokazać, że cała branża ma poważne problemy. Ale i tak nie kupia tego za 7 mln tylko za 15+ , jeśli sie w ogóle dogadają. A mam nadzieję, że tak będzie bo to pozwoli im po inkorporacji generować 2 razy taką EBITDA.
Bzdurą jest natomiast, że wysmarowali przekaz medialny aby zniechęcić akcjonariuszy mniejszościowych. Gdyby tak było, nie pokazaliby takiego wyniku za Q2 , który był świetny.