Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jak Moritz poda w czwartek raport ze stratą (a po dzisiejszej sesji wszystko na to wskazuje) to będzie mistrzem swiata Będzie to chyba pierwszy przypadek w historii giełdy gdy spółka poda kiepski raport wcześniej niż zapowiadała. Ze słabymi raportami czeka się przecież do samego końca. Ja pomimo tego, że nie mam TUPa i swojego czasu dużo na nim straciłem myślę tak jak Prorok, że raport będzie dobry, a teraz ktoś specjalnie przerzuca z worka do worka na niższych poziomach by stworzyć wrażanie wywalania (zobaczcie tą tranzakcję 20k po 8 zł - była umówiona jak nic, a kto przy zdrowych zmysłach kupuje taką ilość przed ogłoszeniem kiepskiego raportu). Jest jeszcze jeden aspekt, o którym nikt teraz nie mówi - mianowicie 2 listopada będzie już wszystko jasne co z planem zagospodarowania Siewierza bo to ostatni dzień na składanie uwag co do tego planu. jeżeli rzeczywiście ktoś teraz sprzedaje to nie ze względu na słaby raport tylko może coś wie w sprawie planu jest może jakiś protest albo coś takiego. Tak czy inaczej będzie ciekawie.