Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam
Obrót dzisiaj 54.780 akcji to jeden z najniższych/ szósty / od pażdziernika 2005 roku.W tym roku niżej mieliśmy tylko trzy razy i tak>32.000 akcji w dniu13.07.2009, 33020 akcji w dn.10.07.09
Najniższy wolumen obrotów w podanym czasie był w dniu 28.10.2005 r i wyniósł 24732 akcje.Najwięcej to obrót ponad 3.700.000 akcji
Dlaczego podaje te dane.Bo obecne obroty zaczynają coraz bardziej NIEPOKOIĆ.
Dzisiaj przy obrocie54780 było tylko 56 transakcji. Nie było też ZRÓWNOWAŻENIA.Ja już dawno tego nie pamiętam.Nie było więc dogrywki.Co się dziwić skoro do godz.14:00 wolumen wynosił 41608 akcji.Następne 2,5 godz. to 13.172 akcje.Niepokoi też to ,że aby zrownoważyć notowania na sprzedaży ,było tylko 825 akcji i to też nie poszło.Ostatnia transakcja była o godz. 16:02:46, a więc na zakończeniu prawie 30 minut bez transakcji.
Po co to opisuję ,ano proszę spokojnie pomyślcie i wyciągnijcie wnioski.Jeżeli ktoś uważa ,że takie najprostsze z najprostszych analizy są niepotrzebne to jego i tylko jego sprawa.
Pozdrawiam jato
PS. zawsze pytacie jak może być jutro - ano wesoło może nie być .Zwłaszcza na zakończeniu sesji. Chociaż wcale nie musi tak być .Tak wychodzi z rachunku prawdopodobieństwa.Tylu tu mądrali i zgryżliwców ,że łatwo do tego sami dojdą.
Ja mam zasadę,że w piątek kupuje tylko i wyłącznie przy super okazjach.Po co wchodzic z nowymi papierami w nowy tydzień.
Opluwacze do boju