bolo7

Tytułowy "megaodpał" :) od jutra jest tylko jedną z możliwości dojścia kursu Polnej do właściwej ceny akcji i to byłoby zgodne z teorią trendu wewnętrznego, zaprezentowaną nam niedawno przez dol_amrotha (gdzie on jest? dol_amroth, żyjesz?). Jest to opcja, która satysfakcjonowałaby nas wszystkich najbardziej, poza tymi, którzy nie zdążyli się porządnie obkupić :)

Ja zakładam jeszcze jedną możliwość - równie, albo nawet bardziej prawdopodobną - nowy inwestor jeszcze nie zapełnił swoich worków i nie będzie mu na rękę puszczenie w kosmos kursu... Będzie oczywiście cały czas skupował akcje, bo ma chrapkę na Polną i docenia ten papier we właściwy sposób - samo to przełoży się na stopniowe umacnianie się kursu i tworzenie wznoszącej się bazy do tego faktycznego megaodpału, który przewiduję raczej dopiero po przejściu 20 zł (do gry, oprócz Jakubasa i Kamińskiego może włączyć się jako trzeci fundusz inwestycyjny...). A do 20 zł, spokojne skrobanie się, możliwe mocniejsze, jednodniowe brania, lokalne korekty, konsolidacje... Oby ten ostatni etap przed tą wersją "odpału" nie trwał za długo :)

Czyli - według mnie - jest 75% szans, że zdążysz za rentę kupić parę akcji Polnej przed "magaodpałem", oczywiście bez gwarancji kupienia taniej niż dziś, wręcz z każdym dniem coraz drożej...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.