Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cześć Chodzik
Przypominam,że dzisiaj 10 czerwca czyli moje okienko czasowe,które zbiega się z najważniejszą dla Fibonacciego czyli 144 sesja hossy.
Zrobiłem sobie wczoraj takie ćwiczenie.Na 144 sesje 89 sesji powinno należeć do byka a 55 do niedźwiedzia.Poprowadziłem linię pionową w 89 dniu hossy (25 czerwca 2009) oraz taką samą linię dzisiaj.Następnie poprowadziłem linię prostą od dołka 17 lutego poprzez punkt przecięcia linii pionowej z 89 dnia hossy z wykresem (wykres w cenach zamknięcia) i sprawdziłem w którym miejscu ta linia przetnie dzisiejszą linię pionową.Wyszło około 2280pkt a z obliczeń według wykresu świecowego zniesienie 38,2% bessy wychodzi dokładnie na 2279pkt.Zbieg okoliczności?