~Proama

Dzień dobry,
w ogóle nie znam się na inwestowaniu i prawdopodobnie w niedalekiej przyszłości swoją decyzją o zamknięciu pozycji przyczynię się do zwiększonych wyników XTB (w ramach mojej straty) ale piszę z pytaniem czy myślicie że warto jest trzymać tą zdechłą rybę jeszcze jakiś czas? Obecnie w 11bicie trzymam ok. 7k zł, przy uśrednionym koszcie zakupu 195 zł, oraz obecnej stracie 2k zł. Pieniądze oczywiście obiektywnie duże nie są ale mogą mi się przydać po prostu gdzie indziej ...

Był czas że przez kilka dni mogłem się cieszyć kilkoma stówkami zysku. Wtedy jednak stwierdziłem że nie będę się bawił w hazardzistę, zacisnąłem zęby i nic nie sprzedawałem. Niedawno, dzięki wybiciu które już praktycznie całe poszło w piach, strata zmniejszyła się do podobnie, kilku stówek ale nadal - uznałem że udało mi się wytrzymać już tyle że przemęczę się i poczekam na lepsze czasy które ... nie nadchodzą ...

Pytanie mam zasadniczo jedno. Jak myślicie, czy warto jest nadal trzymać tego zdechlaka i liczyć na jakieś odbicie tak żeby chociaż zredukować stratę czy może przestać się stresować i mieć to już za sobą? Wiem że przed nami w rozkładzie dodatki i inne premiery ale oglądając od roku to co się tutaj dzieje nie mogę wyjść z podziwu jak nielogicznie walor reaguje na wszelkie niespodzianki.

Pozdrawiam,
Stratny akcjonariusz.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.