~Robert

Panika w związku z emisją jest dla mnie wręcz kuriozalna.
Nie potrafię pojąć dlaczego inwestor indywidualny często utożsamia emisję ze złą sytuacją spółki i koniecznością jej ratowania
Przecież patrząc na akcjonariat SCW to emisja była tu wręcz KONIECZNA i jest w całości POZYTYWNA
Bo emisja oznacza dopuszczenie do akcjonariatu dużych graczy, mocne ręce na pokładzie pokazują, że duży kapitał widzi potencjał i wchodzi w to. A dla maluchów to tylko pozytyw.
Ja wręcz uważam- patrząc na akcjonariat SCW- że ta emisja została być może "wymuszona" przez duży kapitał, który chcąc kupić znaczne pakiety akcji musi to robić przez emisję lub abb bo skupienie takich ilości papieru z rynku jest dla funduszy mocno niekorzystne (drogie) i rozciągnięte w czasie.
Może się mylę ale uważam, że cena emisji będzie na poziomie 350+, może nawet 400, bo to nie spółka "żebra" o pieniądze tylko- według moich założeń- duży kapitał chce być dopuszczony do akcjonariatu.
Także emisja jest dla mnie naturalnym procesem rozwoju spółki i wręcz uważam, że jej brak świadczyłby o marnym zainteresowaniu scanwayem wśród poważnego kapitału.
W piątek dokupiłem ile mogłem podpinając się pod to ukryte zlecenie i aż żałuję że nie mam wolnych środków bo teraz przez 2 tygodnie będzie dużo promocji ale lipiec będzie rakieta.
Czego sobie i wszystkim życzę

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.