zielony_guzik

Kółka na CDR robię od okolic 104 zł. Obecną pozycję otworzyłem po 230,5 zł i dobrałem po 228,4 zł. Do tego trochę banków i energetyki, więc nie siedzę tylko w jednej spółce. Fundamenty CD Projektu pozostają bardzo solidne. Spółka w Q1 2026 wypracowała 191 mln zł przychodów i 106 mln zł zysku netto, a jednocześnie utrzymuje bardzo mocny bilans bez zadłużenia. Dodatkowo działa program motywacyjny zarządu oparty na ambitnych celach zysków netto liczonych w miliardach złotych na lata 2026–2029, więc kierownictwo ma silną motywację do zwiększania wartości spółki dla akcjonariuszy. Przed nami również konkretne katalizatory: rozwój The Witcher 4, prace nad Cyberpunk 2, Project Sirius oraz nowy duży dodatek do The Witcher 3: Wild Hunt planowany na 2027 r. Jeśli Trump zakończy obecny cyrk wokół Iranu i poprawi się sentyment do rynków, to nie zdziwi mnie ruch WIG20 o 5–6% w kilka sesji. W takim otoczeniu i przy obecnych fundamentach trudno mi uwierzyć, że CD Projekt na dłużej zostanie w rejonie 230 zł. Oczywiście rynek może jeszcze chwilowo postraszyć, ale średnioterminowo widzę tu znacznie większy potencjał wzrostu niż ryzyko. Nawet jak spadnie jeszcze do 220 to co to zmieni w perspektywie kolejnych miesięcy?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.