Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
~Wieloryb, zgadzam się z Tobą. Piszę tutaj czasami, że marzenia o kursie 150+ to bajki, za co jestem obrażany. Nie sprzedałem przed dywidendą, wolę nie ryzykować, że nagle USA dogadają się z Iranem i wszystko urośnie po 10%. Poza tym, mam zdywersyfikowany portfel i nie widzę innych spółek (których jeszcze nie mam w portfelu),a które są równie bezpieczne co TSGames. Wziąłem po raz drugi dywidendę, dołożyłem trochę kasy i kupiłem jeszcze kilkaset akcji po 91 i 92 zł. Nie mam obaw jak kolega piszący pod Twoim postem o zyski. Obserwuję stosunek kosztów marketingowych do przychodów z uwzględnieniem tego, że marketing przynosi efekty po kilku tygodniach. I nie wygląda to źle. Ucieszyła mnie informacja o przełożeniu premiery MH, bo oczywiste było, że kurs spadnie o kilka procent. Dokupiłem i spokojnie czekam na kolejne dane o przychodach i kolejne raporty. Nie sądzę, żeby zysk netto w 2026 był niższy niż w 2025, poza tym na dywidendę może zostać przeznaczona część kapitały zapasowego, jest z czego czerpać. TH wciąż jest skalowany i nie przyniósł jeszcze ani grosza zysku netto, ale już w tym roku powinien pozytywnie kontrybuować do zysku. Wyniki bardzo powoli, ale jednak stabilnie się poprawiają, pomimo spadku zysku netto rdr w Q1 - to efekt wysokiej bazy z powodu dużego cięcia kosztów rok temu. teraz te koszty mocno rosną, ale to przynosi efekt, choć może nie tak duży jak miał nadzieję rynek. trochę droższy dolar też pomoże. Szansa, na znaczną popawe wyników i kurs powyżej 120 zł na razie jest niewielka, ale przedział 100-110 jest bardzo realny w ciągu 3-4 miesięcy.