Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dziwnie to brzmi, ale jak są słabe wyniki (1Q26, 3Q25) to winny jest "zastój w przetargach", "trudny rynek", "zła pogoda" itp. ale gdy wyniki będą dobre to nie będzie to przyczyną dobrego rynku i pięknej pogody tylko "skutecznego, odpowiedzialnego zarządzania spółką".
Sam miałem spory pakiet akcji, pozbyłem się w okolicach 58 zł i nawet przez chwilę plułem sobie w brodę ale widzę, że była to dobra decyzja, bo niestety spółka nadal jest baaaardzo chimeryczna. Potężny potencjał, tylko co z tego, skoro tu nigdy nie wiadomo, jakie będą wyniki. Istny rollercoster.
Pamiętam ten zjazd z listopada 25 r., te zapowiedzi, że mamy rekordowy backlog i teraz już tylko do przodu. I teraz to już nawet ten backlog nie robi takiego wrażenia.
Żeby była jasność, dla mnie spółka nadal z perspektywami ale wyniki pokazują, że obecnie mocno przewartościowana.
Bo gdyby wziąć sprawy na chłodno i obiektywnie, to w czym obecna sytuacja (te wyniki) odbiega od sytuacji z listopada 2025 r. (wyniki 3Q), gdy był tak potężny zjazd?
Dla mnie to bardzo podobny (w ogólnym obrazie) raport a jesteśmy na kursie 50% (!!!) wyżej niż w dołku listopadowo- grudniowym.
Konkluzja- kupię, na pewno, ale na pewno nie po takiej cenie