Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Mirek, czytaj uważnie moje wpisy.
Wczoraj napisałem wyraźnie, że Allegro odkupiłem ze stratą, ale zysk na Cyfrowym w ogólnym rozrachunku pozwolił mi wyjść z zyskiem z tych transakcji.
Wczorajszy zakup Allegro, uwzględniając prowizję, daje mi na moment pisania tej wiadomości, blisko 1 zł zysku.
Co tu się może nie zgadzać?
Szkoda Panowie mojego czasu na tłumaczenie prostej matematyki, więc gdy następnym razem komuś nie będzie się coś zgadzało, proponuję czytać do skutku.
p.s.
Prowizję mam indywidualnie negocjowaną, jest niższa niż 0,3%. Nie ma to jednak większego znaczenia w naszej rozmowie, bo nawet gdyby wynosiła 0,3%, to w obie strony przy tym kurcie Allegro nominalnie wyjdzie około 20gr, a ja korzystam z ruchów między 5-10%, czyli kilku złotych.
Pozdrawiam.