Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
@Tomek Uwielbiam analizy techniczne w stylu" jak dziś pójdzie do górę, to może będzie szło dalej w górę a może nawet pójdzie jeszcze dalej. Ale jak dziś nie pójdzie w górę tylko w dół, to znaczy, że nie poszło jednak w górę" i komentarz po trzech sesjach gdy poszło w górę : o, at miałarację, poszło w góręwięc poszło w górę! Może pójdzie w górę!!! gdy poszło w dół: AT miała racje, to był test/retest./fałszywy sygnał/ formacja nieżywego schabu a nie rosnącej rękawiczki I nie , żebym wyśmiewał AT- ma ona znaczenie. Ale moje podejście jest do tego co do metodologii (nie co do wiedzy, tu sięgam skarpetek gościowi , i to skarpetek plażowych) Thomasa Bulkowskiego - przeanalizowałon dziesiaki albo i setki tysiecy formacji i po prostu do każdej dał prawdopodobieństwo skuteczności. No ale wtedy analiza by byłą - przebito linię taką a taką, wobec poprzedniej formacji takiej a takiej mamy 67,8% że pójdzie w górę (przy czym prawdopodobieństwo w takim scenariuszu przebicia linii xxx to 45% a osiągniecia nawet yyy to 27%, w 28 procentach będzie tylko lekkie przebicie i konsola na wyższym poziomie), 21,3 % że będzie konsola przez co najmiej tydzień a 10,9 % że pójdzie w dół. Czyli rzeczowe oszacowanie prawdopodobieństwa co dalej będzie a nie sadzenie jajeczek nic nie wnoszących.... No ale do takich analiz to trzeba byc Analitykiem z Wiedzą a nie analitykiem z bankiera. Ja, jak mówiłem, mam wiedzuchnę na poziomie skarpetek takiego Analityka więc swoich wypocin nie zamieszczam na forum. Czego i innym życzę. tylko Analiz a nie analiziątek