~GajusCeplus

Brakuje mi w hp takiego wyboru jak w tkmaxx, wiadomo że jak patrzę na to co mają w tk (meble, mydła, jedzenie, rzeczy dla zwierząt) to hp wypada przy tym bardzo słabo. Druga strona tego ze jest tak ogromnie duży asortyment jest to że logistyka, zapasy, magazynowanie musi być koszmarem. Hp ma sporo wyższą marżę ale tk ma dużo lepszy asortyment i za tym idzie klient. Z drugiej sprony wiadomo że lepiej sprzedać mniej na wyższej marży niż robić cuda na marży o grubości firanki o obrotach w miliardach. Gdyby sp miał się udać to trzeba by uderzyć w klienta typu pepco, tedi, woolworth( nie jestem pewien jak ten sklep się nazywa). Strategie oceniam spoko bo gdyby się udało to każda galeria handlowa w Polsce będzie należała do modivo. Dodatkowo marża i obroty zrobią swoje i gdyby wyhamować ekspansje to można by za 3/4 lata mieć wielką dojna krowe dającą 5% dywidenty rocznie. Innym tematem niestety zostaje wb. Aby ruszyć z fajnym projektem trzeba mieć inne projekty dobrze działające zamiast ciagnac sanie za pomocą 2 lwow i 3 uposledzonych reniferow. Osobiście jestem za sp, niech tylko reszta zacznie performowac gdyż ta spółka potrzebuje jeszcze roku aby to zaczęło chodzić samo

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.