Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2026-05-19 o godz. 15:18 _wiatrak_ napisał(a):
> Politycy mają się zajmować szemraną spółką z NC ?
> Może osobiście Tusk - to wszak jego rewir !?
>
> Masz sporo możliwości, żeby wyjaśniać tę aferę i dochodzić roszczeń.
> Demokratyczne państwo ma narzędzia - fakt że działają źle, ale to też Twoja wina.
> Kto głosuje na sutenera, niech się nie burzy na nieprawość.
Panie Wiatrak, kręcisz się w przeciwnym kierunku niż wiatr wieje, widzę że z czytaniem i rozumieniem jesteś na bakier ...
Tymczasem pod skutecznym nadzorem państwa afera goni aferę - AmberGold, GetBack, Zonda, HREIT, to tak na szybko ... że o setkach małych i dużych afer na GPW nie wspomnę ...
To zdaniem Pana Wiatraka kto jest winny tego stanu rzeczy, my naiwni akcjonariusze? ...
A jeśli chodzi o moją postawę obywatelską, to NIGDY nie głosowałem na PO PIS PSL, i nie udzieliłem głosu żadnemu sutenerowi, głosowałem za ludźmi którzy mieli pomysł jak naprawić nasze państwo na lata ...
Nie wiem czy Pan ~ds odnosi się do mnie, nie mam w sobie żalu, po zyskownym pierwszym longu, wszedłem czysto spekulacyjnie, stracę jakieś 10% z tego ...
Napisać pozew do KNF ... może i bym napisał, tylko ... szkoda mi cennego czasu, bo wiem jak ta walka wygląda, jestem od 13 lat w Porozumieniu Akcjonariuszy ELEKTRIM (ciekawe ilu pamięta spółkę) i walczę z bezprawiem, złodziejem Solorzem, walcząc pozwami sądowymi i nowelizacją ustaw, walcząc o prawo akcjonariusza do godziwego wykupu akcji po zejściu z giełdy ... dla niewtajemniczonych, ze spółki zniknęło ok. 7 miliardów, a w tajnej ugodzie (kradzieży) brał udział Skarb Państwa ...