~waldi

Ja jak na razie stwierdziłem cud Tom już mówi o wezwaniu i nawet pod nius cenę wezwania na 70 zł coś nie samo witego nasze społeczeństwo dojrzewa i tak trzymać dalej,niech nie mówią ,że jesteśmy zacofani.
W tej chwili goodyear ma 100 mil. zł kapitału zapasowego z zysku z lat poprzednich i jak by kupił akcje tak jak to nie nasza gazeta napisała za 280 mil.zł, to by się okazało ,że ostatecznie nabył34% akcji za 180mil.zł. byłby to precedens na świecie zwrot inwestycji w ciągu już 15 miesięcy,to jest według teorii Toma,że najwyżej tyle może zapłać goodyear(ocena należy tej teorii tylko do Was).
Poślizg wezwania będzie najdłużej tylko miesiąc bo goodyearowi zależy aby ostatecznie przelać pieniążki najpóźniej koniec listopada a najlepiej by był to 17 grudnia razem z dywidendą.
PZU zgodził się na niewielki poślizg w wezwaniu stwierdzając iż 25 sierpnia był tylko umownym terminem czyli zgoda na przesunięcie.
Dla mnie cena 120zł mogła by być już bo mam na oku super spółkę mocną nie banka która w przeciągu pól rok da mi sto % zwrotu najmniej, boję się ,że w krótkim terminie może szybko skoczyć do góry a chcę upiec 2 pieczenie na jednym ogniu.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.