Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jakiś czas temu kupiłem Viki i Starka. Jedno strzał w 10 , Viki - bez komentarza. Sprzedałem oba. A teraz myślę, że warto zainteresować się czymś nowym. EPIGON szykują się tu mocne zmiany i coś co przypomina Starka sprzed pół roku. Długa stabilizacja, i nagle news o nowym inwestorze. Na razie kurs jest trzymany w ryzach. Te 2,1 mln w jednym zleceniu na sprzedaż to tylko straszak a właściwie hamulec, żeby kurs nie wzrósł. A dlaczego? Ano dlatego, że MKS Sp. z o.o. (czytaj Morpol-Małek). Kupiła ostatnio 21 mln akcji po 20 gr. I teraz mamy 9 września walne, na którym sądzę, że ogłoszą nową emisję akcji po ..... 20 gr (dlatego kurs jest trzymany w ryzach) a może to być ok 50 mln akcji i Małek staje się większościowym . W Epigon jest wtedy wpompowane 10 mln zł (nowa emisja) i mogą ruszyć z tym co robi Morpol, tylko kupić linie produkcyjną, bo całą resztę mają. Dla Małka czapki z głów z 11,5 mln zł zrobi moim zdaniem z 70 mln zł , bo na 1 zł to min na ile wywindują cenę akcji. A najlepsze w tym wszystkim, że to się zrobi bardzo szybko, bo FF jest wyjątkowo mały oficjalnie 9 mln akcji , w rzeczywistości znacznie mniej, parę osób ma po trochę więcej niż 100 tys. akcji, a i paru z ceny emisyjnej 1,1 zł/szt. Więc chętnych na sprzedaż będzie naprawdę niewielu. No, ... wystarczy - rozstrzygnięcie za 2 tygodnie po walnym . A Morpol to chyba największy konkurent Wilbo i Gralla ( ma 10 razy większy obrót i zysk niż ci dwaj razem wzięci)