johnnyhigh

Ja już teraz jestem w stanie powiedzieć co do siebie nie pasuje... o ile telefon, internet i telewizję można łączyć w pakiety... to jakoś nie wydaje mi się, żeby w ofercie VIP dołączali do abonamentu najem mieszkania w Porcie Praskim... tak samo OZE i Wodór chociaż razem tworzą rewelacyjne połączenie, to nie widzę tu jakiejkolwiek synergii z deweloperką... OZE dodatkowo może pokrywać częściowe zapotrzebowanie na energię elektryczną nadajników Plusa i TV, ale to też w zasadzie tyle. I teraz jeśli sprzedaż aktywów ma delewarować Grupę to sam Port Praski wydaje mi się "za tani", ale może to wystarczy?.. a OZE+Wodór? Ledwo skończyli i już chcieliby to sprzedać? Tym bardziej, że to inwestycja na 20lat? Ceny energii są nieprzewidywalne... nikt do końca nie wie jak szybko będzie rósł popyt a jak podaż na energię elektryczną. Do pierwszego atomu jeszcze sporo czasu. A SMRy i tak nie będą game changerem, tylko pomogą stabilizować podaż lepiej niż węgiel w połączeniu z OZE. Więc o ile UE nie wróci masowo do węgla to myślę, że ceny będą stabilnie rosnąć. Nie jest to takie proste, ale po tak pobieżnej analizie, z OZE bym poczekał na decyzje 2-3 lata i zobaczył jakie będą rzeczywiste stopy zwrotu z zakończonych inwestycji, a Port Praski do niczego w Grupie nie pasuje więc bym się z nim pożegnał już teraz.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.