~Katarzyna

Ci co Pana zminusowali muszą mieć w tym swój interes. Mniej więcej w tym samym czasie zostałam "szczęśliwą" posiadaczką kredytu obrotowego dla firm. Podczas konsultacji telefonicznej zupełnie inne warunki niż w rzeczywistości. Ja jestem małą rybką, nie żadnym rekinem finansjery. Pod wpływem chęci zmiany w życiu rzuciłam się na głęboką wodę, a zderzyłam się z betonem. Pierwsza umowa w ogóle nie została mi pokazana, druga (kilkanaście stron A4 zadrukowanych drobnym maczkiem), została przeze mnie (o ja głupia) podpisana w obecności bardzo młodego konsultanta (istotne) K.S, w kawiarence w tutejszej galerii, ponieważ Idea Bank nie posiadał (przynajmniej tutaj) fizycznej siedziby. Byłam po seansie filmu, który spowodował u mnie osłabienie, spowodowane zawrotnym tempem i feerią barw oraz efektów specjalnych, na decyzję banku czekałam długo i w sumie było mi już wszystko jedno. Szybko okazało się jaka to pułapka dla przedsiębiorców. Spłaty miały pochodzić z wpływów mojego sklepu, dochodu nie było i co miesiąc musiałam bankowi płacić 200 zł za monit. Rata - 544 zł plus 200 zł = 744 zł. Do tego księgowanie wpłat jak sobie chcieli, ciągle nic im się nie zgadzało. Znamienne jest, że właśnie kredyt w Idea Banku wskazała nam agencja Open Finance. To już lepsze warunki oferowała Aasa. Przez pierwszy rok spłacałam. Potem już nie dałam rady. Teraz Hoist, który wykupił mój dług od PKO Sa, które przejęło klientów Idea Bank, żąda prawie 45 tys., podczas, gdy sam kredyt wynosił około 21 tys., z czego około połowa spłacona. Minusującym życzę, by spotkało ich bolesne zderzenie z rzeczywistością, bo widać, że żyją w jakiejś bańce!

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.