~zielony_guzik

Ja też nie wiem ile spadnie. Dla mnie drugorzędne jest, czy dno wypadnie na 20,50, 20,10 czy nawet 19,50 – to nadal ten sam obszar. Kluczowe pytanie jest inne: czy ktoś, kto wystawił ten baton 73k sprzedaży po 66, już skalkulował, że shorty będą w stanie go w całości (albo częściowo) odkupić – i czy warto ustawiać się przed nim, czy za nim. 140k całego arkusza podaży może okazać się za mały żeby pokryć zapotrzebowanie. Mam też wrażenie, że część osób za bardzo zachłysnęła się potencjalnym zarobkiem na shortach, zapominając o jednej rzeczy – te akcje trzeba będzie odkupić. A przy tej płynności to może być kosztowna operacja. Ale bedzię dobrze Maciuś, to tylko pieniądze

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.