~PanJan

To ja dodam coś od siebie, żeby dopełnić ten obraz. Ulica jako ulica posiada niewiele akcji. Z całego free float (czyli udziału akcji inwestorów mniejszościowych jak Ty i ja oprócz Zeusa bo on sprzedał po 13,20) które wynosi gdzieś koło 13% tak na prawdę ulica ma jeszcze mniej. To oznacza, że kurs może być z łatwością projektowany przez tzw spekulanta. To nie ulica wyciąga kurs do góry, to on sam aby wzbudzić zainteresowanie i złapać naiwnych w pułapkę kupna na górce i sprzedaży w panice. To samo robili od mają do końca roku. Zostawili inwestorów którzy kupili wysoko i nie dali im zarobić regularnie niemalże logarytmicznie (to ważne słowo) osuwali kurs. Na chwilę go stabilizowali pozwalając wierzyć, że to już dno. Ludzie uśredniali i oni dalej w dół, klasyczna pułapka. Niestety to jest NewConnect i takie szmaciane zagrania są na porządku dziennym. Spółka będzie poważna w przyszłości, teraz to spekulowany śmieć chociaż ma fundament i dlatego tutaj jesteśmy bo wierzymy, że to się może zmienić. Natomiast aby to się stało to nie ma nic za darmo. Rynek musi przejść dużo akcji. Free float minimum plus +15% żeby mówić o stabilizacji i braku tak namolnych spekulacji. Jeśli zrzuci to Fidera, pół biedy. Jeśli nie, dodrukują (rozwodnią). Jeśli nic nie zrobią to też źle bo będzie jak jest. Espi wydawane są papierowe i służą tylko jako koń pociągowy aby ubrać kolejnych naiwnych. Nie jestem trollem, mam pakiet papierów a i jak spuszcza pod 13 to sam dorzucę jeszcze bo: 1. Jest fundament, kadra, know how. 2. Otoczenie makroekonomiczne sprzyja 3. Jest produkt i technologia Po prostu trzeba to kupić z planem na long term. Kupić, odinstalować XTB i sprawdzić za rok od teraz, ewentualnie na święta Bożego Narodzenia 2026.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.