~stalowy

System ETS jest PATOLOGICZNY. Konkurencyjność całej unijnej gospodarki jest uzależniona od spekulacyjnego instrumentu finansowego ! System obowiązuje ponad 20 lat i jak wiadomo doprowadził od odwrotnych skutków niż zamierzone. Dlaczego Polska nie zawiesiła udziału w tym systemie ? Odpowiedź jest prosta, bo budżet ma z tego około 20 mld PLN rocznie czyli ma wpływy na poziomie zbliżonym do podatku dochodowego od osób fizycznych. Wielokrotnie pisałem na forum o patologii ETS to wtedy pojawiały się wpisy, że jestem antyunijny. Teraz napisałem o tym, że środki z SAFE będą zmarnowane to jestem ruskim trollem. No cóż, posiadanie własnego zdania w Polsce od razu jest krytykowane ale mam to w doopie. Patologia to patologia a polityczne obiecanki są takie same niezależnie czy od pisich patriotów czy kolorowych eurokratów.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.