Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Poza tym bardzo dobry wpis – dziękuję za odniesienie się do tematu. Kilka kwestii wymaga jednak doprecyzowania: Qbq publikował również w innych wątkach – warto uwzględnić pełny kontekst jego aktywności. W części dotyczącej komputera i mojej oceny Qbq pojawił się błąd językowy – logicznie powinno być „ma”, a nie „mam”, chyba że sugerujesz, że to ta sama osoba pod innym nickiem. Nie krytykuję kierunku opinii, tylko ich uzasadnienie. Jeżeli ktoś prognozuje poziom 23 zł – w porządku, ale prognoza bez wskazania przesłanek (technicznych, fundamentalnych czy sentymentowych) nie wnosi wartości do dyskusji. Informacja o cenie zakupu sprzed 3 lat i moment wejścia na forum to dwie różne kwestie. Połączyłeś fakty, które nie są ze sobą tożsame. Co do reszty – przyjmuję Twoje uwagi. W przyszłości ograniczę polemikę do wpisów, które zawierają konkretne argumenty lub dane. Jeżeli ktoś nie chce rozwijać dyskusji merytorycznie, nie ma sensu tego eskalować. Dla mnie istotny jest kierunek zmiany kursu i argumenty stojące za prognozą – reszta ma znaczenie drugorzędne.