~tr4

Przy kursie 1.71 grosze (stan na 19.02.2026/ raport 3q2025)
Kapitalizacja: 16 606 120 pln
Kapitał własny akcjonariuszy jednostki dominującej: +92,137,000 pln
Cwk = 0.18
Cz z samego 3Q2025 = 9.87
Cz za 4 ostatnie kwartały = 8.03
Zysk netto zrobiony operacyjnie (zadem ksiegowy zabieg czy jednorazowy strzal), ponizej dowod, czyli zysk brutto ze sprzedazy w stosunku do kapitalizacji = 5.72 Stan zobowiazan jest bliski minimum z 2020 roku, przy spadajacych stopach. Spolka zadeklarowala rewizje strategii w celu maksymalizacji wartosci dla akcjonariuszy + przedyskutowanie kwestii wejscia na duzy parkiet w przyszlosci.

Spolka zakomunikowala, ze bedzie rozwazac przejscie na rynek GPW (co by oznaczalo kapitalizacje 44 miliony pln, czyli kurs 4.54 minimum.). Co istotne, nominal akcji rowny jest 2 zl aktualnie, wiec potencjalna emisja nie moze byc nizsza niz wartosc nominalna. Co jest w mojej perspektywy istotne w krotkim i srednim terminie, bo redukuje znaczaco ryzyko.
Ogolnie polecam sie wgryzc w raport 3q2025, jest tam sporo interesujacych informacji. 3Q raport pokazal, ze firma dziala, rozwija sie, tnie koszty i jest rentowna. Przed nami raport 4q, ktory jest najlepszy w sezonie.

Aktualna wycena spolki, wedlug mnie, to klasyczny przypadek patologii rynkowej rynku newconnect. Wycena ta wynika wedlug mnie wylacznie z plynnosci. Przejscie na GPW, zakomunikowanie o tym, moze byc sygnalem od spolki, ze zdaje sobie ona sprawwe z tego, jak aktualnie wyglada plynnosc na tym rynku, i aby sie rozwinac trzeba wejsc na ten bardziej dojrzaly. Ta sytuacja ma swoja negatywna strone, ktora jest jednoczesnie pozytywna w innym wymiarze, bo pozwala kupowac takie spolki po smiesznie niskiej cenie, aktualnie dla mnie jak za darmo, przy tak atrakcyjnym Cwk, Cz, przychodach, perspektyach i zapowiedziach, uwazam ze kupowanie aktualnie tej spolki po aktualnej cenie niesie bardzo atrakcyjna relacje potencjalny zysk do ryzyka.

Policzylem FF i zmielil sie niemal caly w cenie okolo 1.80. Wykres jest gotowy na kolejne wzrosty, tak samo jak i arkusz. W 2022 a 2023 kosztowala miedzy 3 a 7 zl. Pozniej przyszly problemy zwiazane z wojna, pogorszenie wyniku a aktualnie ich odbijanie, co widac wyraznie w q12025 i q32025. Jesli q4 bedzie podobny, to mozecie zapomniec o kupnie w aktualnych cenach, bo kapitalizacja 16m przy tych wszystkich argumentach, ktor redukuja ryzyko, wydaje sie zabawna, ale takie jest czasami blogoslawienstewo okresowo niskiej plynnosci. Wedlug mnie to jedna z najbardziej niedowartosciowanych spolek z rynku newconnect. Wedlug mnie ryzyka istnieja oczywiscie, ale w porownaniu do potencjalnego zysky inwestycja jest wedlug mnie bardzo atrakcyjna. Poiwekszylem pakiet i czekam.

Zapraszam do dyskusji.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.