~rob

Zgadzam się, że pod kątem przełomu dla medtechu w PL to FDA zapewne jest dużym sukcesem ale ja raczej patrzę na swoją inwestycję w ICE pod kątem tej jednej spółki i mam wobec niej swoje oczekiwania. Jedym z nich było wypełnianie kamieni milowych i FDA jest tym etapem dla CC, który zakończyli pozytywnie. Musimy trochę wszyscy zejść na ziemię bo możn wymyśleć i zaprojektować fantastyczne rzeczy ale finalnie ktoś to musi kupić za odpowiednią kwotę aby działania badawcze miały sens. Prezes już wielokrotnie mówił, że ich celem nadrzędnym jest sprzedaż projektów i zajęcie się kolejnymi. To jest długofalowy cel tej spółki. Mają przynosić zyski dla akcjonariuszy - stąd też potencjalna nagroda w postaci dywidendy. Mi się podoba to co mówi Prezes, na razie to dla mnie spójny obraz i przekonuje aby ze spółką być jako inwestor długofalowy. Ale rozumiem, że spekulanci też się tutaj pojawią i taki jest urok GPW. Mam w swoim portfelu też spółki budowlane, IT, AI, zbrojenia, finanse itd. i je oceniam innym kryteriami niż ICE gdzie liczy się wizja i wypełnianie kamieni milowych - gdzie jest obietnica przyszłości. Co do wyceny CC to skoro Prezes już kilkukrotnie mówił o min 250 M USD za porównywalne projekty to pewnie ostro negocjuje i ma kilku chętnych. Myślę, że jak ta cena będzie min 200 M USD to już będzie sukces + potencjalna dywidenda mocno wpłyną pozytywnie na wartość ICE a tym samym na kurs. Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale pojawia się coraz częściej informacje o kolejnych projektach - dla mnie to niemniej ważne niż CC - to jak backlog w budownictwie :) ICE ma wizję, ja ją kupiłem i będę wspierał ale mam też swoje oczekiwania, że będą dowozić to co obiecują jak każda inna zdrowa spółka giełdowa. Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.