Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jeszcze raz: Poziom 17-17,5 był przez większość 2025 poziomem z którego kurs zawracał do 14,5-15. Czyli stanowił opór. W ubiegłym tygodniu został pokonany. Pokonany opór może stać się wsparciem jeśli się obroni podczas ruchu powrotnego. To właśnie dzieje się teraz. Jeżeli się nie obroni to spadniemy do tzw bazy czyli 14,5-15,5. Spadek w te okolice pozwoli kręcącym 10-20% odnowić pozycję i odtrąbić kolejny giełdowy sukces. Jeżeli tak się stanie (powrócić do bazy) to po co było robić im dobrze i iść tak wysoko? Sygnałem do longa było dla mnie odebranie zasobów kolarzom. Doszło do tego w ubiegłym tygodniu. Zapakowałem trochę w okolicach 18 i jeżeli będzie w lutym ponżej16 to poczuje się tak jak poprzednio napisałem.