~Bafet

Nie ma co gdybać, myślę że poziomu 100 pln możemy jeszcze długo nie zobaczyć, o ile w ogóle, osobiści obstawiam rejon 60 pln na koniec roku. Odpowiadając, na takim poziomie wyceny (100) rozważyłbym sprzedaż części waloru (nie więcej niż połowę) i obserwował co dalej, tym bardziej, ze taka wycena nie wynikałaby z niczego, spółka musiałaby zacząć rosnąć i dobrze zarabiać, czyli tez wypłacać sowite dywidendy. Nie mam problemu z aktualną wyceną bo rozumiem, że przyszłość spółki zależy od wyników (wzrosty MRR/ARR/ARPU w USD) i dla mnie jaskółki poprawy powinny się pojawić już w ty roku (racjonalnie nie widzę pola na kolejne wymówki). A jak ich nie będzie, cóż dla mnie spółka pójdzie do piachu, nie pierwsza i nie ostatnia. Czy ją sprzedam za 20 pln, czy zredukuje pozycję, czy może zostawię niech leży na wieczne nigdy, to się okaże, decyzję będą podejmował pod koniec roku.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.