Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
~Żorż, widzę że Ty też tracisz cierpliwość. Podobnie jak Ty tez jestem zarobiony, choć żałuję że nie sprzedałem wszystkiego po 240. Problem nie tkwi w shortach, czy w komunikacji spółka-rynek. Problem tkwi w wynikach i w tym, o czym wspomniał Móchamed - Miłek sam nie wie dlaczego mu przychody spadają. W Q4 wzrost przychodów LPP o 18%, Answear o 5% (co zostało odczytane jako fatalny wynik), a w CCC spadek przychodów w Q4 rdr, pomimo znaczni większej powierzchni handlowej i prawdziwej zimy. Mam nadzieję, że nie będzie straty na zysku netto w Q4. Coś jest nie tak z tym modelem biznesowym i jeśli spółka nie zdiagnozuje problemu i mu nie zaradzi, to lepiej nie będzie. Dałem sobie kilka tygodni na złapanie oddechu, przeanalizowanie sytuacji, porównałem dane i wyniki kilkudziesięciu spółek. Chciałem już wyjść przy 130 zł, ale jeszcze liczyłem na trochę więcej. Teraz liczę, że spółka nie wypadnie z MSCI i może to będzie okazja do podbitki akcji. Myślę, że teraz jest już zbyt tanio i więcej raczej nie spadnie, ale jeśli spółka wejdzie w czerwone wyniki to trzeba będzie ewakuować się pośpiesznie.