~SmieszekZorro

Patrzę w tę szklaną kulę i już widzę… Hemp odcina się od Hemp. Konopie out, kosmos albo AI in — bo przecież nic tak nie sprzedaje marzeń jak rakieta i algorytm. Najpierw pójdzie kilka bardzo poważnych komunikatów o misji, wizji i nowym, przełomowym profilu działalności, najlepiej z angielskimi słowami, których nikt nie rozumie, ale wszyscy czują, że to przyszłość. Coś w stylu: AI-driven space solutions for tomorrow. Brzmi? Brzmi. Hype poleci sam. Wszyscy zapomną, że to kiedyś był Hemp bo przecież nowa działalność = nowa szansa = czysta karta. Reset pamięci jak w Windowsie. Oczywiście pojawi się też kilku krzykaczy, co będą tłumaczyć, że oni wiedzieli od początku, że to jedyna słuszna droga i że kto nie kupił, ten nie rozumie rynku. Klasyka gatunku. Kurs? Przez chwilę kilkaset procent, bo przecież lecimy w kosmos, a w kosmosie grawitacja słabsza, więc i wyceny lżejsze. A potem…spokojny, dojrzały komunikat, że dla realizacji ambitnej strategii konieczna jest emisja. Bo wizja wizją, ale rakiety i serwery na prąd nie chodzą. Tak mi wyszło z kuli. Z wrażenia aż mi się ręka omskła i rozlałem herbatę. Fusy spojrzały na mnie, westchnęły i powiedziały: tak było, tak będzie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.