~Delaware

Dnia 2026-01-28 o godz. 20:45 ~Pax napisał(a):
>
> > Nie wiem co Ty widzisz (bez obrazy), ale fundusze zagraniczne jak i ~ka i Ja, widzimy coś innego. Oto przykład pierwszy z brzegu:
> >
> > Poniżej np. aktualne ilości funduszu o którym pisałem wcześniej:
> > Dnia 2026-01-21 o godz. 18:11 ~Delaware napisał(a):
> > > Tak jak pisałem w innym poście - króliki Wuja Sama są na zakupach buCCików" !!
> > > Oto kolejny dowód np. innego królika -iShares, Inc. - iShares Core MSCI Emerging Markets ETF - 0.68% (565 tys akcji wg danych kolegi QQi), a na dzień 20.01.2026 r. mają już 588.717 szt. (+czyli +23.717 szt.). I tak jest też z innymi fundami z tej familii.
> > >
> > >
> > ###
> > Aktualne ilości tego funduszu to: stan na 26.01.2026 to 596.466 szt. czyli dokupili kolejne +7.749 szt.
> > A więc są cały czas na zakupach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> >
> >
> > ###
> > Aktualne ilości tego funduszu to: stan na 27.01.2026 to 598.356 szt. czyli tylko wczoraj dokupili kolejne +1.890 szt.
> >A więc są cały czas na zakupach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> >
> ## Nie rozśmieszaj mnie, bo mam zajady ;)) Twierdzisz, że zakupy zagranicznych funduszy w ilości (23.717+7.749+1.890) szt. są oznaką wzmożonego popytu na akcje CCC ? To popatrz sobie chociażby na dzisiejsze wolumeny na akcjach: KGH, PKN, PKO, CDR, PCO, PZU...
>

####

Chyba kolega nie zna w ogóle specyfiki gry/zakupów fundów. Oni inwestują w kilka tysięcy spółek (na świecie) na każdej sesji.

Oto np. od 31.12.2025 do 27.01. 2026 r. tylko jeden fund na buCCCikach dokupił 33.356 szt.
A przypomnę, że na buCCCikach jest ponad 160 fundów zagranicznych. Wg moich info niemal każdy coś dokupił.

Ps. i tak dla np. inny fund tylko od 31.12.2025 do 27.01.2026 na LWB zwiększył swój stan posiadania o 32,72 %.
Tak jak pisałem na innym wątku po "wyczyszczeniu swoich magazynów" w m-cach X-XII, teraz na wszystkich shortujących ( i nie tylko) spółkach uzupełniają magazyny.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.