Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
A co myślicie o cenach w MS?
Ja akurat od jakiegoś czasu obserwuję/kupuję monety bulionowe i MS ma najwyższe/jedne z najwyższych cen na rynku.
A teraz tych miejsc, w których można nabyć monety/sztabki, jest mnóstwo.
Z jednej strony spoko - bo prawdopodobnie mają wysokie marże. Ale z drugiej strony, czy to nie wpłynie znacząco na zmniejszenie popytu w MS? Przyznam, że sam kiedyś kupowałem w MS, ale od jakiegoś czasu zaprzestałem. Po co przepłacać. Pod względem jakości (pakowania, itp.) nie widzę różnicy. A ludzie, kupując monety/sztabki, raczej wpisują konkret w google i wybierają najlepszą ofertę cenową.
Co o tym sądzicie? Byłbym wdzięczny za obiektywne uwagi, bez naganiania, że wszyscy kupują w MS itd. Naprawdę, wiem, że wiele osób żyje w przekonaniu, że pisanie na bankierze może wpływać na kurs, ale tak nie jest.