~Prądozaur

Rozważać te wszystkie kwestie po prostu warto i sam bardzo lubię, więc gdy widzę styczniowe podbicie chwilowe a postujących traktujacych to jako drogę do nieba w obliczu słabnących fundamentów spółki, uważam że warto się podzielić własnymi przemyśleniami i jeśli ktokolwiek uważa inaczej to śmiało ale rzeczywistość jednak weryfikuje to brutalnie... Zawsze przecież powtarzam, że widzymy niby to samo a możemy myśleć zupełnie inaczej... Zakładając że każdy czyta sprawozdania finansowe ATAL i opiera się na danych liczbowych i komentarzach do nich w nich zawartych a nie na propagandzie analityków usiłujących kształtować rzeczywistość a nie ją wyjaśniać... Moje zdanie pozostaje niezmienne i uargumentowane wszystkim co wcześniej przytoczyłem i wyjaśniłem... Ten kilkudniowy skok ceny akcji był fałszywym sygnałem który moim zdaniem szereg spekulantów dodatkowo potraktowała jako początek trendu wzrostowego i próbowali innych przekonać żeby od nich kupowali jeszcze drożej co przed chwilą sami za drogo kupili... Teraz widzimy ewidentnie że kurs się osuwa w kierunku moim zdaniem uzasadnionych fundamentami ATAL co najwyżej 50 PLN i to o ile nie będzie po drodze paniki zaniżającej kurs jeszcze bardziej... Spekulanci wcześniej nastawieni na wzrosty zaczynają stopniowo wyprzedawać akcje nawet ze stratą żeby uwolnić się z pułapki i z nimi część obserwujących sytuację bo przekonali się, że nie będzie tu tego co zakładali... Jak będzie zawsze się okaże na końcu, ale póki co nadal uważam, że będzie słabiej niż w zeszłym roku pod względem Bilansu zysków dywidendy i rozchwiania kursu, a na rynku mieszkaniowym sytuacja wyraźnie poprawi się moim zdaniem dopiero za co najmniej rok i tyle moich przemyśleń na podstawie dostrzeganych faktów... Pozdrawiam rozsądnie i ostrożnie postępujących, a dzięki temu kapitału swego nietracących :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.