Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Spółka w 3q ze sprzedaży produktów ma 2,7mln a narastająco po 3 kwartałach 12 mln a wyceniana jest na 40mln. Ze strategii wynika: Gaming Factory dysponuje dwoma wyspecjalizowanymi zespołami deweloperskimi (pracującymi na silnikach Unreal i Unity), zespołem kontroli jakości (QA) oraz działem marketingu realizującym kampanie promocyjne in-house. Tak zbudowana struktura pozwala na prowadzenie kilku projektów równolegle oraz skuteczne przygotowywanie gier do globalnej dystrybucji na PC i konsole. Lećmy dalej: Japanese Drift Master” pozostaje najważniejszym projektem Spółki i kluczowym źródłem przychodów w nadchodzących latach. Gra będzie rozwijana w formule „gry o długim cyklu życia” – poprzez regularne dodatki (DLC), premierę trybu multiplayer oraz porty na konsole. Multiplayer, zaplanowany na rok 2026, traktowany będzie jako druga premiera, pozwalająca na ponowne zainteresowanie graczy i zwiększenie sprzedaży. Równolegle trwać będą prace nad JDM 2, który ma być projektem klasy AA z globalnym zasięgiem i wsparciem wydawcy. Spółka planuje współpracę z globalnym wydawcą przy JDM 2, co zapewni szerszy dostęp do rynków USA, Europy i Azji oraz bezpieczne finansowanie produkcji o dużej skali. W przypadku pozyskania partnera nie jest wykluczone również wykorzystanie IP JDM na rynku gier mobilnych. Prace nad pozyskaniem partnerów to wielomiesięczny proces, zatem podpisanie stosownych umów możliwe będzie najwcześniej w pierwszej połowie 2026 roku. Jeśli do połowy 2026 roku Spółka nie znajdzie odpowiedniego partnera dla JDM 2 to przygotowany jest również wariant samodzielnego wydania gry, na co pozwolą środki z bieżącej działalności. Tą spółkę trzeba mieć w portfelu.