~Bafet

Cieszy, że są jednak na tym forum ludzie dobrzy w te klocki. To bardzo cenne. Z odsłuchu odpowiedzi na pytania Andrzeja i Roberta (rozumiem, że Obserwator jesteś jednym z nich, obstawiam, że Andrzej) dotyczących kosztów w najbliższym i średnim okresie (pierwsze pytanie w sekcji pytań-odpowiedzi) wynika tyle, że w kolejnych 2 kwartałach nie planują zmian w poziomie kosztów, może później popracują nad optymalizacją kosztów w zakresie infrastruktury, ale nie jest to priorytet, przede wszystkim chcą poprawić wyniki, ale nie kosztem niezbędnych wydatków o ile takie będą wskazane. Wniosek dla mnie jest taki jak pisałem, w najbliższej przyszłości (pół roku a może i dłużej) poziom kosztów wpływający na marże nie ulegnie zmniejszeniu (a pamiętamy do czego odnosił się Squaber w słynnym filmie z lasu, podnosząc zwłaszcza kwestię zwiększonych wydatków, które miały być okresowe). A czy w tym czasie poprawią wyniki to dopiero zobaczymy. Na razie jest spadek MRR. I żeby było jasne, nie mam nic przeciwko wydatkom, nakładom, inwestycjom, o ile przekładają się na zwiększone przychody spółki, a dalej zysk. Także po wynikach ich poznacie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.