Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Panowie,
Jesli mógłbym coś zauważyć...
Wiem, że zdążyliście sobie trochę posłodzić (każdemu się należy), ale sugerowałbym nie chwalić dnia przed zachodem słońca, bo skala tego wybicia jak na razie mnie nie oszołomiła...szczególnie przy tych obrotach...
Jak dla mnie patrząc na obroty na całym MWIG40 i porównując jego zachowania do WIG20 to obroty ostatnio są ponizej sredniej co może sugerować dotychczasowo słabsze zainteresowanie średnim parkietem ze strony naszych TFI i OFE (zachodni gracze mało tam mają do powiedzenia) - czas na refleksje - to dobrze czy zle?
Sugeruje to mozliwy ruch w góre na średnim parkiecie, ktory zawsze reaguje z opoznieniem na ruchy duzego (kwestia przesuniecia czasowego w alokacji aktywów), ale też pokazuje słabą wiarę lokalnych duzych graczy w ten krotkoterminowy ruch w gore, co daje nam pat, ktory moze zostac przelamany tylko jesli WIG20 zostanie powyzej 2000 punktow jeszcze przez jakis czas (srednio tydzien). Zbliza sie czas wynikow wiec lepiej zeby grube ryby nie wiedzialy o netii czegos, czego my nie wiemy.
Pozdrawiam i odradzam szczegolna ekscytacje ;)