~Arc

Dnia 2025-12-17 o godz. 12:42 ~MYTH napisał(a):
> Jednak, czy Waszym zdaniem Sunex nie ma już żadnej wartości?
>
> Akcje kosztują poniżej 4 złotych. Kurs cały czas się osuwa.
> Rozumiem, że sytuacja jest trudna, ale czy aż tak beznadziejna?
>
> Czy Zarząd mógłby się jakkolwiek odnieść do tej sytuacji?

Tu nie chodzi już nawet o to, co w firmie się dzieje, zresztą nie wpadają ESPI, które by sugerowały, że zaraz mocno kurs odbije, tu chodzi o to, co z kursem się dzieje, że tak długo i mocno spada - bo to jest najbardziej odczuwalne, w kontekście tej spółki.

Dnia 2025-12-17 o godz. 13:41 ~Donald napisał(a):
> Teraz trwa zaniżanie kursu przez spółdzielnie i zbieranie przez nie tanich akcji od wystraszonych akcjonariuszy

Ktoś sprzedaje, to i ktoś kupuje, ja nie mam akcji i czekam aż przestanie spadać, wiadomo, że im niżej spadnie tym kupno będzie bardziej:
-korzystne,
-mniej ryzykowne,
-z większym potencjałem odbicia.

+Jest jeszcze opcja, że odkupują w jakimś stopniu ci sami, którzy sprzedali, żeby zaksięgować stratę w ramach optymalizacji podatku.

Mój portfel od największego udziału do najmniejszego:
KGHM
PXM
MNC
CCC
ICE
ATR
NWG
DNP

Codziennie patrzę na te uwalone też:
SNX, CPS, TXT, ATC, GOP, OTS : )
Kolejnych okazji nie zabraknie, jak spadają, to czekam spokojnie, aż zrobią się nisko i komfortowo na kursie, żeby nie włączać się w spadki.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.