~anty

Al korzysta z tego co piszą w sieci . Mnie nie jest potrzebna sztuczna inteligencja bo setki artykułów znajdziesz w prasie i też w większości są pesymistyczne. Np:
Marcin Łuniewski, autor książki "Rosja. Od rozpadu do faszystowskiej dyktatury"
Na koniec warto podkreślić: jeśli ktoś kiedyś zastąpi Putina, to jakaś zmiana na pewno nastąpi. Tak było w historii Rosji, po jednym carze przychodził kolejny, po jednym genseku następny, i za każdym razem następowały zmiany.

W większości art. to obawy co z arsenałem nuklearnym jak wpadnie w niepowołane ręce.
Moim zdaniem nikt nie sięgnie po tą broń bo izolacja rosji to uzależnienie od Chin i tu Chiny będą rozdawać karty.
A co wydarzy się z klanami i czy sami się pozabijają to nie nasza sprawa.Walka o władzę już się rozpoczęła i tu bardziej bym przyglądał się tym którzy rządzą armią , a wielu już krytykuje putina.
Dlatego moim zdaniem należy wspierać Ukrainę by uzyskała jak najlepsze porozumienie pokojowe. By kacap był izolowany od nas jak najdalej. Spojrzałem w budżet obronny w USA :
Stany Zjednoczone przedstawiły rekordowy budżet 901 miliardów dolarów.
Ostateczny tekst ustawy obronnej USA na rok fiskalny 2026 został opublikowany i już teraz jest uznawany za rekordowy. Ten 3000-stronicowy dokument przewiduje aż 901 miliardów dolarów na bezpieczeństwo narodowe. To więcej, niż wnioskował prezydent Donald Trump – zażądał on 8 miliardów dolarów mniej.
Amerykańskie media, w tym Reuters , Fox News , donoszą, że pakiet utrzymuje pomoc dla Ukrainy. Według Fox News, ustawa kontynuuje finansowanie Inicjatywy Wsparcia Bezpieczeństwa dla Ukrainy – 400 milionów dolarów rocznie w latach 2026 i 2027. Oznacza to, że Waszyngton nie tylko nie wstrzymuje wsparcia dla Kijowa, ale formalnie je przedłuża na co najmniej kolejne dwa lata.
Wiem - napiszesz że to tylko kropla , ale nie o to chodzi są dalej za Ukrainą.
W co on gra? Nacisk na zachód , NATO żeby kupowali więcej uzbrojenia od USA dla Ukrainy , wytyka że UE przestawiła się na własną produkcje i mniejsze zamówienia. Następnie czytam że nie idzie dodzwonić się do Pentagonu by złożyć zamówienia nikt nie odbiera telefonów..Rozmowy przez ambasadorów.Bałagan totalny. Może już po uchwaleniu budżetu będzie normalna współpraca.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.