Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
A ja nadal uważam, że tu brakuje tylko iskry, żeby to poszło na północ. Grający na spadki bardzo się starają uwalić jak najbardziej kurs, ale coś ciężko im idzie. Popatrzcie jak tendencyjne są analizy fundamentalne w ostatnim czasie. Przykład? "ojej to straszne: przychód z pierwszego kwartału 2025 jest dużo niższy niż w poprzednich latach" Ale nikt nie patrzy że firma inaczej rozlicza prepaidy (rozkłada je na cały rok a nie księguje w pierwszym kwartale). Jak ktoś się już do tego dokopał, to użyto tego argumentu jako "przeciw" spółce - no bo dlaczego to robi?? NO BO MOŻE! Iskrą może być osłabienie złotego, jedna informacja ze strony zarządu (gdy wyjdzie że ktoś jednak skupuje akcje), info o text app, czy wreszcie short squeeze - który uważam za dość prawdopodobny (util 100% + 6,8% prowizji + zbliżająca się dywidenda). Bardzo czekam na aktualne dane na Ortexie. Być może dowiemy się nieco o stanie posiadania shortów i czy te kilka dni temu (przy wolumenie powyżej 200k) to właśnie spadzie nie odkupywały z rynku.
Już nie wspomnę o coraz większej nerwowości tych kilku (...) z tego forum, którzy cały czas liczą na jakąś panikę i sprzedaż akcji. Szkoda, że niektórzy się dali na to nabrać. Ufam, że zostali ci z longterm. Ja zostaję. Na razie ze średnią 50.70 ale wszedłem tu długofalowo m.in. dla dywidendy.