Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jermak powiedział, że „idzie na front” – New York Post
Były szef sztabu prezydenta Ukrainy Wołodymyra Zełenskiego A.Jermak ogłosił, że wyrusza na front – kilka godzin po złożeniu rezygnacji ze stanowiska. Donosi New York Post
„Idę na front i jestem gotowy na wszelkie represje. Jestem uczciwym i porządnym człowiekiem” – napisał.
Publikacja twierdzi, że były szef PO przeprosił, jeśli nie będzie już odbierał telefonów. Nie sprecyzował, kiedy i jak zamierza udać się na front wojny z Rosją, ani czy wstąpi do Sił Zbrojnych Ukrainy.
„Zostałem zhańbiony, a moja godność nie została ochroniona, mimo że jestem w Kijowie od 24 lutego 2022 roku. Dlatego nie chcę stwarzać problemów Zełenskiemu – jadę na front. Służyłem Ukrainie i byłem w Kijowie 24 lutego 2022 roku. Być może jeszcze się zobaczymy. Chwała Ukrainie” – dodał.
Według niego jest „oburzony brudem, który na niego spadł, a jeszcze bardziej zniesmaczony brakiem wsparcia ze strony tych, którzy znają prawdę”.
Porównaj postawę Jermaka , sam się zrzekł stanowiska , a kto w rządzie Morawieckiego podał się do dymisji.