~DzialZakupow

Żeby przekroczyć 5 procent to trzeba mieć ponad 1.2 mln akcji to jeszcze mi niestety daleko. Nie można wszystkiego stawiać na jedną kartę. Trzeba jednak dywersyfikowac. A obecnie powiem tak zrobił siłę lekki hazard. Bo o ile jestem przekonany ze MDR w końcu będzie oczywiście z opóźnieniem to jednak nie jestem tak przekonany że to finansowanie z ARP ostatecznie dojdzie do skutku. I nie chodzi o ten artykuł ale o samą kwestię czy Skarb Państwa zdecyduje się na taką inwestycje która ma potencjalne ogromne korzyści ale też ryzyko związane z biomedycyna zwłaszcza ze ksenotransplantologia jest tak młodą dziedziną. Pytanie dotyczy zarówno tego czy tę dziedzinę taki ośrodek należy stworzyć rozwijać czy poczekać aż zrobią to inni i zobaczyć csy warto u nas a druga sprawa czy powinno to byc robione z udziałem firmy prywatnej. Mimo ze Yoshi nie ma tutaj aż takiego doświadczenia to środki prywatne często są lepiej wykorzystywane bo jest lepszy nadzór. A Yoshi ma jednak 13 letnie doświadczenie parę osob na poziomie. Krótko mowiac układ jest taki jak rozumiem ze stworzenia tego ośrodka podjalby sie Pan Profesor. Skarb Państwa zdecydowałby sje zeby to on robił ale on chce za pośrednictwem Yoshi. Powstają artykuły które maja służyć analizie czy to dobry pomysł ewentualnie małemu ataków na prezesa. Też rozumiem od tego są dziennikarze. Ale ostatecznie działalność Prezesa ARP poznamy po rezultatach jesli uda mu sie dopiąć i ośrodek powstanie a projekt zaskoczy się sukcesem. To bedzie jego sukces jako menedżera. I to duzy. Jesli chodzi o nasze dyskusje to sie miło Panowie z wami spiera ale ani wy ani ja nie znamy przyszlosci. I niezaleznie od tego co napiszemy co sądzimy wszystko zależy od decyzji politycznych szczęścia zobaczyny za kilka tygodni. Pomyślcie sobie tak ze spółka dostaje MDR ze pojawiają sie komunikaty o pierwszych zamówieniach na Hyperbary. Ze na przykład ARP decyduje sie wejsc bezpośrednio. Nie wiemy jaką ma byc forma dofinansowania i czy w ogole to sie skończy decyzja pozytywna. Ale jesli jednak uda sie i na przykład ARP nabedzie 10 czy 20 mln akcji po na przykład 2 zlote. Czy wtedy to by wpłynęło na kurs na GPW. Wszystko zalezy od wielu czynników. Jedno jest pocieszające ze glowni alcjonarousze zapewne nie chca rozwodnienia alcjonariatu chcq miec procentowo odpowiedni udział dlatego nie zakładam emisji o ile w ogole by do niej doszło po np 50 groszy dla ARP. To juz jest kompletnie poza nami możemy sie tylko domyśleć. Zobaczyny czy w ogole ARP ostatecznie da kase w jakiej formie j jeśli zdecyduje sie wejsc w spółkę w sensie objecia akcji to jakie będą parametry emisji dla nich. Od tego by duzo zależało. Ale nie mozna dzielić skóry na niedźwiedziu. Trzymajmy kciuki. Oczywiacie posiadacze akcjj zeby im sie udalo ostatecznie przekonac odpowiednie władze ze warto zainwestować w ten projekt a Yoshi jest wiarygodnym partnerem. Oczywiście osoby ktore nie maja akcji chcą kupić taniej pewnie beda czekac na duże spadki a osoby ktore zawiedzione ta firna ktore kupiły na górce po 5 potem sprzedały po 80 groszy moga dla zasady życzyć firmie jak najgorzej zamiast powalczyć dalej. Ale to jest psychologia emocje. Cieszy mnie i doceniam to ze niektórzy jednak mimo wielu negatywnych wpisow starają sie spojrzeć na projekt z ARP z jakąś nadzieja bo w zasadzie to jest tak ze jesli zawsze bedzieny sie bać nkz w zyciu nje osiągniemy Nie ma co dalej ciągnąć tych dyskusji nie od nas zależs decyzje jesli bedzieny miec szczęście ARP zapewnj finansowanie i moze na korzystnych dla obecnych alcjonariuszy warunkach czego i sobie i innym posiadaczom moge życzyć.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.