~zorro2

problem polega na tym , że żyliśmy nadziejami szybszego wzrostu zysku i wyższych wycen e-commers.
Kurs Allegro 35 PLn sprzedawanego po 42 PLN czy Answeara 28 PLN sprzedawanego po 25 PLN jest teraz sensowny do wejścia.
A my ( ja mam tylko Answeara , Allegro spekuluję) jesteśmy już tak wymęczeni , że rozmyślamy o wyjściu w momencie kiedy spółka złapała równowagę po przejęciu PRM. Wyjść to trzeba było 2 lata temu. Kto kupi teraz jako nowy papier w portfelu zarobi w następnych 3 latach po 25% rocznie >>> za rok będą po 36 PLN za 2 lata po 45 PLN itd. Te 25% rocznie nie da w pełni satysfakcji skoro trzymało się za darmoszkę 3 lata bez dywidendy. PRM krótkoterminowo to był dramat ,ale patrząc na wzrosty sprzedaży to ruch super . Powiem tak>> kurs jest obecnie superbezpieczny. Stracić przy 28 PLN będzie bardzo trudno>> zarobić łatwo. Wynik za 3 q zero + , za 3 kwartały 6-8 mln netto nie wiem czy wyrwie nas z kolein marazmu. Ale sprzedaż za 4 kwartał na poziomie 600 mln to już 100% tak.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.