kno

Ja bym obstawiał, że konsensus pomylili się tak bardzo, bo niektórzy przeoczyli info o reompensacie, innego wytłumaczenia nie widzę (mahcnąć się o prawie 2 PLN na akcje, to prawie jak machnąć się o wartość rekompensaty, co pasuje do hipotey że kilka źródeł mogło się pomylić).

Natomiast samą liczbą procentów nie ma się co podniecać, w przeliczeniu na akcje reko to było jakieś 2 grosze na akcje, jakby wywróżyli 1 grosz to miałbyś 15000% błędu, a stan faktyczny niewiele by się zmienił.

Dla mnie raport taki se, w sumie gorszy niż oczekiwałem, bo przy ponad 50 milionów z dopłat (ponad 2.5 pln na akcje) wynik w wysokości ~1.6 za q3 super nie jest (oczekiwaełm co najmniej 2 PLN za sam q3). Co więcej, biorąc pod uwagę że już mamy wliczone sporo pieniedzy z dopłaty, a pierwsze 9 miesięcy jest porónywalne (minimalnie lepsze) do zeszłorocznych, cały 2025 zapowiada się gorzej niż 2024. W mojej ocenie: rynek nie przespał, rynek widz liczby i stoi z boku.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.