Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Można udusić się od tej atmosfery desperacji...
Branża jest perspektywiczna, ale nie mikroinstalacje, one Polsce już się przesyciły i przechodzi się do rozwiązań systemowych/ makroinstalacji, co samo CLC potwierdza Zenerą. Nadal, nie jest to nic innowacyjnego jak twierdzisz, co już było podkreślane i udowadniane. Programy działają, ale w każdej chwili mogą kurek zakręcić, przedłużanie przejścia transformaty doprowadzi tylko do zwiększonych kosztów w przyszłości, jak wspominałem zastosuj model S do określenia potencjału. Polska znowu będzie śmietniskiem, tym razem nie diesli tylko energo-śmieci (aspetk rozwoju technologii - wymiany, utylizacjz, skutecznność, itd). Akcjonariat to Zieliński i Kruczewski plus reszta. Potencjalny zysk z ZCP już spadł do 60 mln, twierdzę również, że nikt nie kupi zastawu po ich cenie - nadal zniknęło 400 mln aktywów, a liczą sobie więcej. Faktycznie mają silny zespół sprzedażowy/marketingowy. Zysk operacyjny w porównaniu do zapowiedzi jest mizerny, zwłaszcza w kontekście 68 mln akcji, i potwierdza dodatkowe koszty w postaci podwykonawców. Chyba reputację prezes ma, nadal brał udział w tworzeniu fundamentu transformaty, co nie można zaprzeczyć, jednak pech, złe inwestycje i w sumie postęp techniczny doprowadziły do sytuacji CLC. Wypadli z listy top instalatorów OZE, nawet we własnym regionie, nie wiem, co masz na myśli pisząc liderem. Twój wykres na obecną chwilę jest śmieszny, równie dobrze może w drugą stronę polecieć, przeważają wskaźniki sprzedaży. RSI naturalny, MCAD dodatni ale osłabienie, wzrost może się pojawić, ale musi być odpowiednie potwierdzenie na 6,71. Też sobie wkleję linki, a co mi tam (oczywiście nie uważam, że jest to definitywny scenariusz, trzeba patrzeć. Nadal jestem na nie w przypadku CLC i ich planu długoterminowego - słabe warunki Zenera i finansowe - obstawiam, że konkurencja spowoduje, że latami będą się odbudowywać, a inne czynniki mogą pogorszyć sytuację).
https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/COLUMBUS-CAPITAL https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-trendy/COLUMBUS-CAPITAL