Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
w skrócie depesza
1, NIE SPRZEDAJEMY I NIE KUPUJEMY AKCJI ENERGA SA i NIE ROBIMY KUŁECZEK ...aby średni wplumen miesięczny utrzymać na poziomie 350 tys przez 4,5 miesiąca ..Oczywiście może to być trudne ale próbujemy
2.Obowiazkowo każdy akcjonariusz bez różnicy jaka ma wiedzę idzie na osobista rozmowe z posłami rzadzącymi którzy mają biura poselskie w jego rejonie zamieszkania ..idzie sam lub wysyła w zastępstwie dowolną osobę która tłumaczy jak opisano w tytułowym wpisie wątku ..cel zmiana przepisów
3.Co wystąpień akcjonariuszy na konferencjach czy walnych ....problemem jest Nasza wiedza ala biegły rewident jest niewystarczająca /moja również/ należałoby pozyskać w tej kwesti fachową i merytoryczną pomoc odplatnie ...oszczędnościowo w najlepszej proporcji cena do wiedzy ...Macie jakies kontakty to piszcie ...a może wśród Was jest taka osoba ...Bardzo bym chciał aby zapewnić Wam profesjonalna obsadę dla dobra wszystkich ..Na razie wystarczy że ktoś wie że dzwoni a nawet jeśli nie wie w którym kościele może być pomocny / należy też pomyśleć o synhronizacji wyjazdów ./ Jeśli akcjonariusz A jedzie samochodem jak wyrazi chęc to może zabrać innych z swojego rejonu lub po drodze .Nie wspomnę że jak zajdzie taka potrzeba to sfinansujemy kilka autokarów które wyruszą z różnych zakątków kraju i po drodzr będą zabierać chętnych nawet z rodzinami /można połaczyć to z wycieszką na pomorze czy do Gdańska w lecie jest ciepło /autokar moze wracać na następny dzień lub za dwa dni / noclegi we wlasnym zakresie robicie sobie / .Bedziemy działać jak na razie najważniejsze to osobiście odwiedzamy posłów ktorzy mają biura w rejonie naszego zamieszkiwania.
niekonwencjonalne metody czasami są bardziej skuteczne -wszystko co jest prawnie dozwolone
Skutecznie natrętny przyjaciel
Łk 11,5-13
Drzwi są już zamknięte i moje dzieci leżą ze mną w łóżku. Nie mogę wstać i dać tobie. Mówię wam: Chociażby nie wstał i nie dał z tego powodu, że jest jego przyjacielem, to z powodu natręctwa wstanie i da mu, ile potrzebuje.
Przypowieść o natrętnej wdowie
Sędzia to człowiek egoistyczny, który nie ma bojaźni wobec Boga i nie liczy się z ludźmi. Dba on tylko o własną wygodę i jest niewrażliwy na potrzeby i prośby innych. Wdowa zaś nie ma już męża i nie posiada pieniędzy aby wynająć adwokata czy kogoś, kto mógłby wpłynąć na sędziego, aby zajął się jej sprawą.
Dlatego zdecydowała się krzyczeć i wołać aby sędzia wymierzył jej sprawiedliwość, aby obronił ją przed jej przeciwnikiem. Prawdopodobnie przeciwnik ten zagarnął ziemię, która do niej należała i pozbawił ją środków do życia. Ta kobieta zdawała sobie sprawę, że sędzia nie zajmie się jej problemem i dlatego przychodziła i domagała się aby sędzia wymierzył jej sprawiedliwość i obronił ją przed jej przeciwnikiem. Czyniła to wiele razy, naprzykrzając się sędziemu. Wreszcie znużony jej natręctwem pozytywnie rozpatrzył jej sprawę. Uczynił tak nie dlatego, że współczuł tej kobiecie ale żeby uwolnić się od jej natręctwa. To co skłoniło go do działania w obronie wdowy, to natarczywość jej próśb.
2024-06-14
Orlen nie odpowiada na pytania dziennikarza śledczego, nasyła za to na niego agencję PR
Jan Piński, redaktor naczelny Wieści24.pl, zadał Orlenowi kilka niewygodnych pytań na temat działaczy PiS, zatrudnionych w tej spółce. Ta, zamiast odpowiedzieć milczy, ale z Pińskim skontaktowała się za to agencja PR…
– 28 maja skierowałem do was poniższe pytania. Dlaczego do tej pory nie otrzymałem na nie żadnej odpowiedzi? Pomijając próbę dotarcia do mnie przez firmę PR z pytaniem: czego chcę, aby przestać pytać? – napisał Jan Piński.
1.Czy prawdą jest, że pani Agata Borowiec, była posłanka PiS w Sejmie VIII kadencji i siostra Andrzeja Borowca, członka Suwerennej Polski, zastępcy b. wiceministra sprawiedliwości Marcina Romanowskiego w lubelskich strukturach SP i b. dyrektora Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Lublinie, pracuje w Grupie Orlen na stanowisku dyrektorskim lub eksperta? Na jakim dokładnie stanowisku i w której spółce jest zatrudniona?
2.Czy prawdą jest, że dyrektorem Biura Komunikacji w spółce PGNIG Termika z Grupy Orlen jest p. Kamil Szafrański , były dyrektor biura poselskiego Jacka Sasina?
3.Czy prawdą jest, że zastępcą dyrektora ds. zakupów w PGNIG jest p. Paweł Szymański, były asystent byłego wiceprezesa zarządu PKN Orlen Roberta Perkowskiego (byłego burmistrza Ząbek i radnego PIS, człowieka Jacka Sasina)?
4. Czy prawdą jest, że w Biurze Komunikacji Orlenu pracuje p. Artur Barański, zaufany człowiek posła PiS Rafała Bochenka, były pracownik PGNiG, a następnie pracownik biura prasowego PiS, skąd do pracy w Orlenie powrócił po wyborach parlamentarnych w 2023 r.?
5. Czy prawdą jest, że dyrektorem ds. komunikacji wewnętrznej w Orlenie jest p. Hanna Beister, zatrudniona w spółce przez byłego wiceprezesa Orlenu Adama Buraka, zaufana i bliska współpracowniczka byłego prezesa spółki Daniela Obajtka?
https://wiesci24.pl/2024/06/14/orlen-nie-odpowiada-na-pytania-dziennikarza-sledczego-nasyla-za-to-na-niego-agencje-pr/